Útonállók raboltak ki egy autóst

MTI
2005.05.03. 14:58
Útonállók raboltak ki egy autóst Kaposvártól nem messze a 67-es számú főúton; a bűncselekménnyel okozott kár 15 és félmillió forint.

"Három férfi balesetet színlelve egy személygépkocsi vezetőjét megállásra kényszerített, a férfit a gépkocsijából erőszakkal kiszállították, elvették övtáskáját, amiben 54 ezer euró, iratok és mobiltelefon volt, majd elhajtottak a sértett olasz rendszámú személygépkocsijával" - mondta el a hétfőn hajnalban történt bűncselekményről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Vass Ferenc közölte: a sértettet, annak elmondása szerint, egy pisztollyal kényszerítették értékei átadására. Az eltulajdonított személygépkocsit kedden reggel Dombóváron megtalálták, s megkezdték az átvizsgálását.

A rendőrség rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, az elkövetőket nagy erőkkel keresik. A sajtóreferens beszámolója szerint a sértett személyleírása alapján a támadók egyike egy 30-35 éves, 180 centiméter magas, sötét hajú, napbarnított bőrű férfi, aki sötét kapucnis felsőt és kopott farmernadrágot viselt.