Megbénul a rábafüzesi határátkelő forgalma

MTI
2005.05.27. 10:22

Megbénul a rábafüzesi határátkelő forgalma délután, mert osztrák tüntetők több órára elzárják az utat Heiligenkreuznál. Az osztrák autóklub (ÖAMTC) értesülései szerint a magyar határátkelő osztrák oldalán országos útlezárási akció keretében zárják el az utat a megnövekedett tranzitforgalom, valamint az S7-es út építése miatt tüntetők 13 és 18 óra között.

Tirolban mindkét irányban lezárják már déltől az A12-es autópályát éjfélig Vomp és Schwaz között. Salzburg tartományban az A10-es autópályán lesz blokád Zederhausnál 13 és 18 óra között. A hatóságok terelő útvonalakat ajánlanak a gépjárműveknek, de felhívják a figyelmet arra, hogy torlódásokra lehet számítani. Salzburgnál a 7,5 tonnánál nagyobb teherjárművek nem használhatják a terelőutat, és az éjszakai szállítási tilalom miatt kénytelenek lesznek szombat hajnalig várakozni.

A megmozdulások szervezői szerint mindhárom helyen mintegy 100-150 fő vesz részt a blokádban és a tiltakozó gyűléseken, amelyeken hatékony intézkedéseket követelnek a közúti átmenő forgalom növekedésével szemben.