Ágnes
-1 °C
2 °C

Öngyilkos lett egy elítélt Budapesten

MTI
2005.05.30. 20:29

Ítélethirdetés után kiugrott a Fővárosi bíróság ablakán egy férfi. D. Szabolcs orvost első fokon tíz év fegyházra ítélte a bíróság emberrablás, erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt. A nem jogerős ítélet kihirdetését követően a vádlott a büntetés-végrehajtási őrök elől a második emeleti ablakon kiugrott.

A férfi a zuhanást még túlélte, a kórházba szállítást követően nem sokkal azonban belehalt súlyos sérüléseibe. D. Szabolcs koponya és melkasi sérüléseket szenvedett a zuhanás miatt.

A vádlott szabadlábon védekezhetett, és az ítéletet nyugodtan hallgatta végig. Utána kérte a bírót, hogy telefonon értesíthesse hozzátartozóit. Miután a teremben nagy volt a zsúfoltság, ezért védőjével kimehetett a tárgyalóhoz tartozó teraszra, ahol felhívta édesanyját. A büntetés-végrehajtás három embere is a helyszínen volt, amikor a tragédia történt. A belső vizsgálat várhatóan kedden befejeződik, s eredményét nyilvánosságra hozzák, mondta el az MTI-nek Gatter László a Fővárosi Bíróság elnöke.