Eleonóra
-1 °C
2 °C

Több tucat áldozatuk van az árvizeknek Közép-Amerikában

MTI/AP
2005.06.28. 07:02

Folyók léptek ki medrükből a súlyos esőzések után hétfőn Közép-Amerika nagy részén. Csak Salvadorban huszonöten veszítették életüket, köztük egy turistabusz 19 utasa. A hatóságok még mindig keresik az elsodort busz többi húsz utasát, akik eltűntek. A busz egy amatőr futballcsapat játékosait és szurkolóit szállította haza.

A San Salvadortól 70 kilométerre nyugatra fekvő San Pedro Puxtlában hárman haltak meg, amikor az ár elsodorta házaikat. Egy földcsuszamlás a fővárostól délnyugatra fekvő Comasaguában két házat temetett maga alá, három ember halálát okozva. A fővárostól 90 kilométerre északnyugatra fekvő Apanecában tucatnyi ház omlott össze, hatan meghaltak.

Százakat telepítettek ki otthonaikból vasárnap, amikor özönvízszerű esőzés kezdődött Salvadorban. A földcsuszamlások utakat zártak el, és legkevesebb egy várost elszigeteltek a külvilágtól.

A szomszédos Hondurasban hivatalos adatok szerint nyolcan haltak meg, és kétszáz ház rongálódott meg a három napja pusztító árvizekben. A fővárosban, Tegucigalpában és a Karib-tenger partvidékén mintegy nyolcszázan kényszerültek otthonuk elhagyására. Chile déli részén öten haltak meg, és több százan menekültek el otthonaikból az árvizek miatt.