Fegyházat kaptak a Makai-klán tagjai

2005.06.30. 14:42
Öten is fegyházbüntetést kaptak annak a bűnügynek a vádlottjai közül, melynek szereplői fiatal lányokat hurcoltak Spanyolországba, prostituáltnak. A szövevényes emberkereskedelmi ügy tizenhét vádlottját személyi szabadság megsértésével, kitartottsággal, közokirat-hamisítással és bűnpártolással vádolta az ügyészség. A vádlottak közül öten is hat és tíz év közötti fegyházbüntetéseket kaptak, őket a Pest Megyei Bíróság kizárta a feltételes szabadlábra bocsájtás lehetőségéből.

Az ítélet szerint a Makai-fivérek irányítása alatt működő magyar bűnözői csoport 1998 és 2002 között Spanyolországba juttatott ki fiatal lányokat. Barcelonában vagy a környékbeli városok valamelyikében elszállásolták áldozataikat, és prostitúcióra kényszerítették őket.

A bíróság egy vádlott kivételével az ügy minden szereplőjét bűnösnek mondta ki a terhükre rótt bűncselekményekben. Az elsőrendű vádlott 6 év 6 hónap, a másodrendű 8 év, a harmadrendű 7 év, a negyedrendű vádlott pedig 7 év 4 hónap fegyházat kapott. Mindegyiküknél súlyosabb büntetést, 9 és fél év fegyházat kapott viszont a tizenketted-rendű vádlott. A családi alapon szerveződő klán legsúlyosabb ítéletet kiérdemlő tagja az ítélethirdetéskor dührohamban tört ki és üvöltözni kezdett.