Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Vonatszerencsétlenség Ausztriában: két halott

MTI
2005.07.02. 14:31
Egyelőre tisztázatlan okból összeütközött két személyvonat szombaton az ausztriai Salzburg tartományban, a balesetben két ember meghalt és mintegy harmincan megsebesültek, többen súlyosan, közölte az osztrák katasztrófavédelem illetékese.

A baleset dél körül történt Bamberg város pályaudvarának közvetlen közelében. Az összeütközés erejénél fogva több vasúti kocsi kisiklott, három-négy vagon felborult. A mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a sérültek elszállítására hat-hét mentőhelikopter áll rendelkezésre. A baleset után egy órával nyolc személyt még mindig nem tudtak kiszabadítani a kisiklott vasúti kocsikból.

Az ütközés egy egyvágányú pályaszakaszon történt, ahol a menetrend szerint a vonatoknak meg kell várniuk a szembejövő szerelvények áthaladását. A két szerelvény mégis elindult egymással szemben, és 50-60 kilométerrel csapódtak egymásnak. Az egyik halott az egyik mozdony vezetője volt, a másik halottat még nem tudták azonosítani. A szerelvényeken negvenketten utaztak, közülük csak hatan maradtak sértetlenek.

A hatóságok szerint vasárnap estig megtisztítják a roncsoktól a vasúti pályaszakaszt, a munkálatokba a hadsereg egyes alakulatait is bevonták.