Kiengedték a börtönből Kanada leghírhedtebb női bűnözőjét

MTI/AP
2005.07.05. 06:39

Teljes titoktartás közepette kicsempészték a börtönből hétfőn Kanada leghírhedtebb női bűnözőjét, akit azért ültettek le, mert férjével együtt megerőszakolt és meggyilkolt három tinédzser lányt, köztük saját húgát. A most 35 éves Karla Homolka 12 év után szabadult montreáli börtönéből. 1993-ban csukták le; viszonylag enyhe büntetését az magyarázza, hogy Homolka saját férje ellen vallott. Homolka időközben Karla Teale-re változtatta nevét.

1993-ban Homolka a gonosz szimbólumává vált, amikor emberölés vádjával elítélték, mert férjével együtt elrabolt, megerőszakolt, majd meggyilkolt két ontariói tizenéves lányt, nem sokkal korábban pedig saját tizenöt éves húgával szemben követték el ugyanezt a tettet. A két ontariói áldozat családja az ügyvédeken keresztül mélységes megdöbbenésének adott hangot, hogy Homolka szabadlábra került.

Karla Homolka annak idején elismerte az általa elkövetett bűncselekményeket, de azt állította, hogy azokat férje nyomására tette, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti. A férj elleni vallomás, és a bírósággal kötött vádalku miatt kapott enyhébb büntetést, ami annak idején óriási felháborodást keltett.

Nem sokkal később a férj ügyvédei olyan videoszalagot adtak át a bíróságnak, amely arról tanúskodott, hogy Karla Homolka minden kényszerítés nélkül, önkéntesen vett részt a kegyetlen bűncselekmények elkövetésében.