Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Balesetet szenvedett egy négyfős magyar család Törökországban

MTI
2005.07.10. 19:02
Közlekedési balesetben megsérült egy négyfős magyar család vasárnap Törökországban, a körülményekhez képest mindannyian jól vannak, egyikük állapota sem életveszélyes - tájékoztatta az MTI-t az isztambuli főkonzulátus konzulja.

A szülők két gyermekükkel egy török kisbuszban az antalyai repülőtérről tartottak egy közeli szállodába, amikor egy olasz turista bérelt autójával járművükbe rohant. A baleset a tengerparton fekvő Alanya és a népszerű földközi-tengeri üdülőhely, Antalya között történt egy felújítás alatt álló országúton, amelynek csak egy sávja volt járható. A magyar családot és török sofőrjüket egy közeli magánkórházba szállították.

A konzul elmondta, hogy nem sokkal a baleset után sikerült kapcsolatba lépni az édesanyával, aki beszámolt a történtekről. Az édesanya közölte, hogy haladéktalanul értesítik magyarországi hozzátartozóikat. A törökországi útjukat szervező utazási iroda gondoskodik hazatérésükről, amint az orvosok ezt engedélyezik. Az isztambuli főkonzulátus munkatársa megkereste a kórház orvosait is, akik megerősítették, hogy a magyar család tagjai nincsenek életveszélyben.

Az olasz gépkocsivezető és orosz utasa a helyszínen szörnyethalt. A baleset pontos körülményei egyelőre nem ismertek.