Vádemelés a nagybecskereki közlekedési tragédia miatt

MTI
2005.07.12. 20:49
Vádat emeltek kedden a nagybecskereki halálos buszbalesetet okozó tehergépkocsi vezetője ellen. A nagybecskereki kerületi bíróság azzal vádolja az 55 éves kamionost, hogy szabálytalanul közlekedve balesetet idézett elő több ember halálát okozva.

A Nagybecskerek (Zrenjanin) melletti Tisza-hídon április 15-én történt a tragédia. A kamionvezető szabálytalanul előzött egy traktort a hídon, ekkor a szembe jövő busz nekiütközött a kamion pótkocsijának, és a híd korlátját áttörve a Tiszába zuhant.

A Versec és Újvidék között közlekedő busz balesetét heten élték túl. Közvetlenül a tragédia után három holttestet emeltek ki a vízből, egyikük magyar volt. A tragédia pillanatában a járműben feltehetően több mint húsz személy tartózkodott, de csak nyolc eltűntről érkezett bejelentés. Nem kizárt, hogy voltak az utasok között olyanok is - például román állampolgárok -, akik eltűnéséről egyelőre nem értesültek a hatóságok.

A mentőalakulatok lassan négy hónapja kutatnak az eltűntek után, de eddig csak két holttestet találtak a Tiszában. Így hivatalosan öt halottat és hat eltűntet tartanak nyilván a hatóságok.