Magyar kisrepülők ütköztek Szlovákiában, két ember meghalt

MTI
2005.07.16. 11:48

Összeütközött két magyar kisrepülő szombaton délelőtt Szlovákiában, a likavkai vár légterében. A szerencsétlenség következtében két személy életét vesztette.

Szlovák rendőrségi források szerint mindkét repülőnek magyar állampolgárságú személyzete volt: az egyikben két budapesti illetőségű személy, egy férfi és egy nő ült, akik az ütközés után kiugrottak a repülőből és szerencsésen földet értek. A másik kisrepülőnek azonban az ütközés közben valószínűleg letörött az egyik szárnya és a benne ülő két magyar állampolgár a földre zuhanva szörnyethalt.

A szlovák rendőrségnek egyelőre nincs tudomása arról, hogy a két magyar kisrepülő hol szállt fel. Az MTI értesülése szerint valószínűsíthető, hogy a két repülő személyzete ismerte egymást, és együtt mentek a Magas Tátra szomszédságában húzódó liptói régióba.

A pozsonyi magyar nagykövetséget a szlovák belügyminisztérium diplomáciai úton értesítette a belesetről. Közölték, hogy a két sértetlen túlélőt megfigyelésre beszállították a rózsahegyi (Ruzomberok) kórházba.