Judit
2 °C
7 °C

Félezer hamis útlevéllel bukott le

MTI
2005.08.04. 06:42

452 hamis európai útlevelet találtak egy algériai születésű brit állampolgárnál a bangkoki nemzetközi repülőtér biztonsági emberei és azonnal letartóztatták a férfit.

Mahieddine Daikh 35 éves, több mint 7 éve él Londonban és két éve kapta meg a brit állampolgárságot. Elmondása szerint megbízói Londonban kérték föl arra, hogy szerezzen számukra hamisított útleveleket, ezért 26,500 dollárt (5 millió 300 ezer forintot) fizettek neki és minden költségét állták.

Ő maga, közölte, egy ismeretlen pakisztánitól vette a hamisítványokat összesen 5300 dollárért (mintegy 1 millió 60 ezer forintért) Szamoa szigetén, a népszerű üdülőhelyen, Bangkoktól 450 kilométerre Délre.

A szerdán elkobzott 452 hamis útlevél között volt francia, spanyol, portugál és belga is. A rendőrség nem terrorizmus gyanújával vette őrizetbe a britet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?