Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy kiáradt patak miatt lezárták a 6-os utat Budapest határában

MTI
2005.08.04. 23:15

Az esőzések miatt kilépett Érdnél a Sulák-patak a medréből csütörtök este, a helyszínen lezárták a 6-os utat, tájékoztatta Olasz Lajos, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alezredese az MTI-t. Az alezredes elmondta, hogy a patak a 6-os és a 7-es út Budapest határánál lévő kereszteződésénél áradt ki több környéki telket elárasztva. Egyelőre még nincs olyan jelzés, hogy házakat is veszélyeztetne a víz, tette hozzá.

Olasz Lajos közölte, hogy a tűzoltók nagy teljesítményű szivattyúkkal dolgoznak a helyszínen, igyekeznek a vizet a 6-os út Duna felőli oldalára átjuttatni. Már a homokzsákok is ki vannak készítve azért, hogy szükség esetén a kiáradt patak útját elterelve is meg lehessen védeni a házakat. Az alezredes szólt arról is, hogy Nagykovácsiban is gondokat okoz az eső. Ott egy utcát kellett átvágni a dombról lezúduló víz veszélytelen levezetésére. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltók szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy Budapesten csütörtök estig 24 óra alatt több mint száz bejelentés érkezett, felerészt vízszivattyúzás, felerészt fakidőlések miatt.