Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Prostitúcióra kényszerített nőket szabadítottak ki Törökországban

MTI
2005.08.06. 07:57
Több megkínzott és prostitúcióra kényszerített orosz, ukrán és moldovai nőt szabadított ki a rendőrség Törökországban egy állandóan hívható segélyhívó telefonvonal segítségével - közölte pénteken a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

A több éve fogva tartott nők kiszabadítása Törökország és a genfi székhelyű nemzetközi szervezet közös programja keretében reklámozott segélyhívó számnak volt köszönhető. Az áldozatok a televízióból értesültek a 157-es segélyhívó számról, amelyet ügyfeleik, illetve fogva tartóik mobiltelefonjáról hívtak fel.

A nők közül többeket több éve ablaktalan helyiségekben tartottak fogva és forró olajjal kínoztak meg. Május óta 22 áldozatot szabadítottak ki az emberkereskedők fogságából a segélyhívó telefonvonal segítségével. Törökország az emberkereskedelem egyik gócpontja.