Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sértetlenek a torontói gép feketedobozain tárolt adatok

MTI
2005.08.06. 10:09
Sértetlenek a torontói repülőtéren a leszálláskor a kifutópályán túlszaladt és kigyulladt francia Airbus feketedobozaiban tárolt adatok - közölte pénteken Réal Levasseur, a baleset ügyében vizsgálatot folytató kanadai szakértői csoport vezetője.

A repülési adatokat tároló feketedobozokat a balesetkor a tűz és a füst megrongálta, de az adatok jó állapotban vannak - közölte Levassaur. A Párizsból érkezett járat parancsnoka továbbra sincs kihallgatható állapotban. A feketedobozokban tárolt adatok segítségével lehetséges lesz meghatározni, hogy a roncs mely részeit kell tárolni a vizsgálat számára, ami meggyorsítja majd a repülőgép maradványainak eltávolítását és a kifutópálya újból megnyitását a forgalom előtt.

Az Air France francia légitársaság Párizsból érkező járata kedden az esős időjárásban túlszaladt a leszállópályán, egy vízmosásban állt meg és kigyulladt. A gépen 297 utas - közöttük két magyar állampolgár - és 12 fős legénység tartózkodott, a baleset nem követelt emberéletet.