Jenő
-3 °C
6 °C

Gyanús foltok miatt tilos fürdeni a tengerben Lisszabonnál

MTI
2005.08.06. 11:19
Tilos fürdeni az óceánban a portugál fővárostól, Lisszabontól délre fekvő Costa da Caparicán a vízben megjelent gyanús, algakoncentrációval kapcsolatos foltok miatt.

Coelho Cándido, a vízirendőrség szóvivője elmondta, hogy vízmintákat vettek, amelyeket elemzésre laboratóriumba küldtek, és most várják az eredményt. A vízben péntek délután észlelt barna foltok dél felé sodródnak. A hatóságok úgy döntöttek, hogy megelőző intézkedésként megtiltják a fürdést ebben a térségben, mert attól tartanak, hogy a foltok bőrirritációt okozhatnak.

A rendőrség egy másik tisztviselője nem zárta ki, hogy esetleg valamilyen szénhidrogén (ilyen a benzin és a gázolaj is) szennyeződés kerülhetett a tengerbe. A szóban forgó partszakasz Sao Joao da Caparica strandjától három kilométeren keresztül húzódik Rainha tengerpartjáig. Ez a vidék nyáron a Portugáliába látogató turisták és a helybéliek kedvenc célpontja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?