Árpád
-2 °C
4 °C

Délkelet-Kína felé tart a Maca tájfun

MTI
2005.08.06. 14:41
Több mint egymillió embert kitelepítettek Kínában tartva a pusztítástól, amelyet a szombaton az ország délkeleti részébe megérkezett Maca tájfun okozhat.

A hatóságok figyelmeztették a 20 milliós Sanghaj, a legforgalmasabb kínai kikötőváros lakóit, hogy maradjanak otthon, és óvakodjanak a lezuhanó tárgyaktól. A város mindkét repülőterét lezárták a forgalom elől. A vihart kísérő hatalmas mennyiségű csapadék következtében víz alá került egy alagút a belvárosban.

Egy ember meghalt, három másik megsérült, amikor a szélviharban összedőlt egy téglaépület. A rendkívül heves széllökések leborotválták számos fa koronáját, ablakokat törtek be, leszaggatták az utcanév-táblákat, és több épületet megrongáltak.

A trópusi szélvihar Tajvanból érkezett, ahol mintegy 47 millió dolláros kárt okozott. Ereje valamelyest csökkent, tájfunból heves trópusi viharrá változott, de sebessége így is eléri az óránkénti 118 kilométert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?