Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

41 milliós kár az elöntött Kisújszálláson

MTI
2005.08.07. 22:34

Továbbra is mozognak a falai annak a négyemeletes lakóépületnek Dombóváron, amelynek két lépcsőházából 28 családnak ki kellett költöznie; a talaj megszilárdításának tervei jövő péntekre készülnek el, mondta el a város polgármestere, Szabó Lóránt vasárnap.

A csütörtökön és pénteken lezúdult eső miatt vált életveszélyessé az épület, emiatt kellett a lakóknak pénteken este rokonokhoz, ismerősökhöz költözniük, illetve öt családot a szakmunkásképző kollégiumában helyeztek el.

Kisújszálláson befejezték a lakóházak és porták fertőtlenítését, miután az elmúlt napok esőzései miatt a települést elöntötte a belvíz, közölte a település polgármestere, Palágyi György.

A kárfelméréssel is végeztek. 15 épületnél ázott be a tető, nedvesedett a fal és történt más károsodás, a helyreállítás költsége meghaladja 41 millió forintot. A magánházakból 57-et rongált meg a belvíz, ezek közül 2 lakóépület és 1 melléképület állapota életveszélyes, a kár 42-47 millió forint.