Ödön
2 °C
11 °C

Atombombákkal fenyegetett

MTI
2005.08.08. 09:37
Az orosz hatóságok forró nyomon haladva letartóztattak egy férfit, aki telefonon azt állította, hogy az Egyesült Államokban terroristák hatalmukba kerítettek egy utasszállító repülőgépet, amelynek fedélzetén "két atombomba van".

A vasárnap éjfél tájban betelefonáló férfi azt mondta, hogy egy, New Yorkból 11 perccel korábban Párizsba indult Boeing 747-esről van szó, majd, hogy bejelentésének nyomatékot adjon, közölte teljes nevét is.

A terrorelhárítás hétfőre virradóra a Moszkva környéki Elektrogorszkban elfogta a 49 éves telefonálót (akinek nevét viszont ők nem közölték), azt viszont igen, hogy a férfi erősen ittas volt.

Az ügyben vizsgálat indult. Az orosz törvények értelmében készülő terrorcselekményről szóló szándékosan hamis félretájékoztatás miatt nagy összegű pénzbírság vagy három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?