Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kilencen haltak meg egy berlini háztűzben

MTI
2005.08.09. 10:50
Kilenc ember lelte halálát egy keddre virradóra tomboló berlini háztűzben, a német főváros Moabit kerületében. A kilencedik áldozat egy kisgyerek volt, aki minden orvosi erőfeszítés ellenére belehalt súlyos sérüléseibe. A halottak között öt kisgyerek van, a súlyos sebesültek száma hét. Ambuláns kezelésben részesítettek 43 lakót, akik könnyebb füstmérgezést szenvedtek.

A rendőrség szándékos gyújtogatásra gyanakszik. A tűz az ötemeletes épület negyedik emeletén tört ki. A nyomozók a folyosón több elszenesedett gyerekkocsira bukkantak, valószínűleg ezeket gyújtották fel. A tüzet röviddel éjfél előtt egy bérlő vette észre, s riadóztatta a tűzoltóságot. Az áldozatok magas számában közrejátszhatott, hogy a házban főleg arabul beszélő külföldiek laknak, akik nem értették meg a tűzoltóság utasításait.