Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hárman felelősek az utasszállító tengerbe zuhanásáért

MTI
2005.08.09. 19:36

Három ember - köztük a pilóta - felelősségét vizsgálják a szombaton lezuhant tunéziai repülőgép ügyében. A balesetben tizenhárman vesztették életüket, amikor a repülőgép Szicília mellett a tengerbe zuhant. A palermói hatóságok a jelenleg kórházban fekvő pilóta, az üzemanyagtöltő depo vezetőjének, valamint az üzemanyag- tartálykocsi sofőrjének felelősségét vizsgálják. A vizsgálatot a palermói államügyész vezeti.

Az ATR-72 típusú repülőgép utasai után még folynak a kutatások, huszonhárman túlélték a balesetet, három embert azonban még mindig nem találnak. A kutatások során a baleset helyszínétől keletre személyes holmikat, a roncsok darabjait, valamint a gép üléseit is megtalálták. A kutatást egy speciálisan felszerelt olasz hajó is segíti, így nagyobb a valószínűsége annak, hogy megtalálják a gép tengerbe süllyedt részeit, valamint a fekete dobozát is.

A vizsgálatot folytató hatóságok a baleset egyik lehetséges okának azt tartják, hogy az üzemanyag szennyezett vagy kevés volt, s ezért állhatott le a repülőgép mindkét hajtóműve. A bari hatóságok tagadják, hogy az üzemanyagtöltő hibájából történt a baleset, állításuk szerint az üzemanyagtöltő aznap még öt gépet szolgált ki.