Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lengyel vitorlás utasait mentették ki a Balti-tengerből

MTI
2005.08.10. 10:42

A Balti-tengeren bajba jutott lengyel vitorlás személyzetét nemzetközi mentőakció keretében mentették ki szerdára virradóra, kilenc embert hoztak partra, ugyanakkor egy eltűnt hajós után még folyik a kutatás.

A mentést irányító kalinyingrádi (volt Königsberg) tengerészeti koordinációs központ vezetője, Vitalij Cihockij szerdán arról számolt be, hogy a 14 méter hosszú lengyel vitorlás kedden késő este került bajba a kalinyingrádi partoktól közel 25 mérföldre, s adott le vészjelzéseket. A mentésbe a Finnország nevű orosz komp és egy közelben lévő másik hajó, továbbá svéd helikopterek, majd egy lengyel mentőhelikopter is bekapcsolódott.

Kilenc embert sikerült még az éjszaka kimenteni, s a vitorlás tizedik utasát egyelőre azért nem találták, mert mentőmellénye nem volt fényforrással ellátva. Szerdán hajnalban felújították a kutatást az eltűnt lengyel után, ugyanakkor a mentőakciót nehezíti a viharos időjárás, az erős széllökések és a gyakran hétméteres magasságot is elérő hullámok.