Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendkívüli állapotot hirdettek ki Malajziában

MTI
2005.08.11. 09:33

Kuala Lumpur

Rendkívüli állapotot hirdettek ki csütörtökön Malajzia déli körzeteiben, mert a szomszédos Indonéziában pusztító erdőtüzek füstje veszedelmes mértékben szennyezetté tette az országrész levegőjét.

A környezetvédelmi minisztérium közlése szerint különösen súlyos a helyzet Kuala Selangor tengerparti városban, ahol a levegőszennyezettség messze meghaladja a veszélyességi küszöbértéket. A rendkívüli állapot övezetébe tartozik Kuala Lumpur, a főváros, valamint Putrajaya, az ország épülő új adminisztratív fővárosa is. Füstből és porból álló sárgásszürke fojtó felleg borítja az egész fővárost; tömegesen jelentkeznek légzőszervi problémákkal küszködő betegek orvosi ellátásra.

A jövő hétfőig bezárták a térség összes iskoláját. A hatóságok azt javasolják a lakosoknak, hogy amennyire lehetséges igyekezzenek zárt helyen tartózkodni, s ha mégis ki kell mozdulniuk, viseljenek védőmaszkot a szabadban.