Ismét vízben a boldvai házak

MTI
2005.08.16. 17:40

Normalizálódott a helyzet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, ahol a megáradt Sápi-patak elöntötte a finkei városrész több utcáját; Boldván viszont még mindig körülbelül húsz házat vesz körbe a víz - közölte a MTI-vel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Mintegy húsz helyszínre vonultak ma a tűzoltók, elsősorban vizet szivattyúztak, de néhány területen homokzsákokkal kellett védeni a lakóépületeket - mondta Lackó Attila.

Hozzátette: a legkritikusabb helyzet Edelényben, illetve Boldván alakult ki, de kértek segítséget Homrogdról, Kupáról, Alsóvadászról és Tállyáról is. Edelény polgármestere arról számolt be, hogy a finkei városrészéből a Sápi-patak áradása miatt egy családot kellett ideiglenesen kiköltöztetni, őket rokonok fogadták be éjszakára.

Molnár Oszkár elmondta, két utcát még mindig víz borít, de az eső elállt, így a víz szintje folyamatosan csökken. Hasonlóan apad a boldvai Ördög-patak is, ennek köszönhetően várhatóan kedd estére megközelíthetőek lesznek a lakóházak - közölte Csabai Gyula, Boldva polgármestere. Kifejtette: körülbelül húsz házat vesz körbe a víz, ezért a területen folyamatosan szivattyúznak.