Kisújszállás: útátvágásokkal vezették el a vizet

MTI
2005.08.16. 20:51

Több korábbi útátvágást ismét megnyitottak, illetve újabbakat nyitottak ki Kisújszállás déli-délkeleti részén, hogy a hétfőn késő délután lehullott nagy mennyiségű csapadékot elvezessék a lakóházaktól - tájékoztatta a keddi belvíz elleni védekezés legjellemzőbb mozzanatáról a település polgármestere az MTI-t. A korábban kényszerből elvégzett útátvágásokat egyébként éppen hétfőn kezdtük meg feltölteni, hogy a tíz nappal ezelőtti özönvízszerű esőzés nyomait eltüntessük - tette hozzá Palágyi Gábor.

A városvezető pontosította a reggeli közleményében megfogalmazottakat, és eszerint nem 55 házat öntött el a víz, hanem ennyi bejelentés érkezett a tűzoltókhoz segítségkérésül. Szerencsére csak kilenc házat öntött el víz, és 24 udvarból kellett kiszivattyúzni a felgyülemlett csapadékot - mondta.

A nagykun városban kedden minden érintett portáról eltűnt esővíz jelentős része, ennek ellenére továbbra is érvényben van a harmadfokú, legsúlyosabb belvízvédelmi készültség. Szerdán a kötelező fertőtlenítés teendőihez fognak hozzá a védekezők - jelezte a polgármester.