Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisújszállás: útátvágásokkal vezették el a vizet

MTI
2005.08.16. 20:51

Több korábbi útátvágást ismét megnyitottak, illetve újabbakat nyitottak ki Kisújszállás déli-délkeleti részén, hogy a hétfőn késő délután lehullott nagy mennyiségű csapadékot elvezessék a lakóházaktól - tájékoztatta a keddi belvíz elleni védekezés legjellemzőbb mozzanatáról a település polgármestere az MTI-t. A korábban kényszerből elvégzett útátvágásokat egyébként éppen hétfőn kezdtük meg feltölteni, hogy a tíz nappal ezelőtti özönvízszerű esőzés nyomait eltüntessük - tette hozzá Palágyi Gábor.

A városvezető pontosította a reggeli közleményében megfogalmazottakat, és eszerint nem 55 házat öntött el a víz, hanem ennyi bejelentés érkezett a tűzoltókhoz segítségkérésül. Szerencsére csak kilenc házat öntött el víz, és 24 udvarból kellett kiszivattyúzni a felgyülemlett csapadékot - mondta.

A nagykun városban kedden minden érintett portáról eltűnt esővíz jelentős része, ennek ellenére továbbra is érvényben van a harmadfokú, legsúlyosabb belvízvédelmi készültség. Szerdán a kötelező fertőtlenítés teendőihez fognak hozzá a védekezők - jelezte a polgármester.