Rendőrkézen a bankrabló biztonsági őr

2005.08.17. 14:51
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a 49 éves biztonsági őrt, aki a június 20-án reggel kirabolta az Örs vezér téren található egyik bankfiókot Budapesten.

A rablás akkor történt, amikor a bank nyitása előtt a fiók elé érkezett a pénzszállító autó, amelyből a pénz kísérője és a későbbi elkövető kivette a pénzt tartalmazó zsákokat, és bevitte a bank értéktárába. Ezután az értéktárban az őrök átadták a zsákokat két banki alkalmazott hölgynek, majd a pénzszállító autó távozása után a visszatérő biztonsági őr fegyverrel megfenyegette a hölgyeket, és a pénzt tartalmazó zsák átadására kényszerítette őket. A zsák átvétele után a férfi megbilincselte a két alkalmazottat, és elmenekült a helyszínről. A bűncselekmény során lövés és személyi sérülés nem történt.

Az eset után nyomozói azonnal megkezdték a férfi kapcsolatainak feltérképezését, így sikerült beazonosítani az elkövető feltételezett tartózkodási helyét. Szerdán éjjel elfogták biztonsági őrt a a fővárosban, egy Alkotás utcai lakásban. A nyomozók a lakásban azonnal házkutatást tartottak, ahol megtalálták az elrabolt pénz jelentős részét és a rablásnál használt fegyvert és lőszereket. A férfit ezután előállították és azóta már beismerő vallomást tett.