Árpád
-2 °C
3 °C

Rendőrkézen a bankrabló biztonsági őr

2005.08.17. 14:51
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a 49 éves biztonsági őrt, aki a június 20-án reggel kirabolta az Örs vezér téren található egyik bankfiókot Budapesten.

A rablás akkor történt, amikor a bank nyitása előtt a fiók elé érkezett a pénzszállító autó, amelyből a pénz kísérője és a későbbi elkövető kivette a pénzt tartalmazó zsákokat, és bevitte a bank értéktárába. Ezután az értéktárban az őrök átadták a zsákokat két banki alkalmazott hölgynek, majd a pénzszállító autó távozása után a visszatérő biztonsági őr fegyverrel megfenyegette a hölgyeket, és a pénzt tartalmazó zsák átadására kényszerítette őket. A zsák átvétele után a férfi megbilincselte a két alkalmazottat, és elmenekült a helyszínről. A bűncselekmény során lövés és személyi sérülés nem történt.

Az eset után nyomozói azonnal megkezdték a férfi kapcsolatainak feltérképezését, így sikerült beazonosítani az elkövető feltételezett tartózkodási helyét. Szerdán éjjel elfogták biztonsági őrt a a fővárosban, egy Alkotás utcai lakásban. A nyomozók a lakásban azonnal házkutatást tartottak, ahol megtalálták az elrabolt pénz jelentős részét és a rablásnál használt fegyvert és lőszereket. A férfit ezután előállították és azóta már beismerő vallomást tett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?