Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább pusztít az erdőtűz Portugáliában

MTI
2005.08.17. 15:23
Továbbra is pusztít, sőt egyre terjed a négy napja a közép-portugáliai Coimbra térségében kitört erdőtűz. Nyolcvankilenc locsolóautó támogatta 300 tűzoltó küzd a Pamplhosa de Serra település közelében fellobbant, s eddig 20 ezer hektárnyi erdőt felemésztő lángokkal.

Kedd este életbe léptették az erdőtüzek esetére kidolgozott vészforgatókönyvet, s válságkabinet állt fel a Pampilhosa de Serra-i polgármesteri hivatalban. Az erdőtűz miatt eddig száz embert kellett kitelepíteni otthonából. A katasztrófa emberéletet is követelt. Portugália északi részén, Bragancában füstmérgezés és kimerültség következtében életét vesztette egy 47 éves tűzoltó. Halálával tizenegyre emelkedett az idei portugáliai erdőtüzek halálos áldozatainak a száma.

Spanyolországban is tűzvész pusztít. A tűzoltók az ország középső részén, Toledo körzetében és délkeleten, Alicanténál küzdenek a lángokkal.