Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant két helikopter Oroszországban

MTI
2005.08.18. 12:11

Lezuhant egy Mi-8-as katonai helikopter Habarovszk közelében. A balesettel szinte egy időben az Agro légitársaság hasonló típusú helikopterét is baleset érte Nyeftyejuganszk környékében. A két balesetben négyen életüket vesztették, öten megsebesültek.

Az Agro gépén a Pobegyit vállalat három képviselője tartott légi szemlét egy gázvezeték felett. A balesetben négyen meghaltak, ketten megsebesültek. A közlekedési felügyelet vizsgálatának első adatai szerint a helikopter nekiütközött egy K-32-es helikopter által felfüggesztve szállított berendezéssel. A pilóta nem vette észre a másik helikoptert és a rotor beleakadt az ötven méter hosszú szállítókábelbe.

A katonai helikopter a farokrotor mászaki hibája miatt zuhant le. A gépen háromfős személyzet és nyolc ejtőernyős utazott, az ejtőernyősök kiugrottak, a személyzet három tagja megsérült.