Aliz
6 °C
14 °C

Fél tonna kokaint találtak egy Magyarországra tartó hajón

MTI
2005.08.18. 17:23
Fél tonna kokainra bukkant a belga vámhatóság az antwerpeni kikötőben egy Argentínából Magyarországra tartó hajón - jelentette csütörtökön a belga hírügynökség. Az eset még június végén történt, de a nyilvánosság előtt csak most fedték fel.

A 25 millió euró értékű kábítószert egy fagyasztott halakat tartalmazó konténerbe rejtették, és a belga hatóságok a holland rendőrség információi alapján bukkantak rá. A halat ugyanis egy groningeni üzletből rendelték, amelynek vezetőjét az ügy miatt június közepén letartóztatták egy másik holland állampolgár és egy magyar nő társaságában.

Az üzlettulajdonos - akit két társával együtt azóta is őrizetben van - mindazonáltal ártatlannak mondta magát. Azt állítja, hogy rendelését egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat használta ki saját céljaira.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?