Jolán
2 °C
4 °C

Nincs esély az Elbrusznál lezuhant hegymászók megmentésére

MTI
2005.08.19. 17:52
Az elbruszi hegyi mentők szerint feltehetően már nincs életben az a két lengyel hegymászó, aki az Elbrusz közelében jéghasadékba zuhant. Az Usba-gleccseren 4000 méter magasan lezuhant egy jégtömb és betemette azt a hasadékot, amelybe a 28 éves Marta Rugalska és a 30 éves Sokolow Podlaski beleesett. A 15-fős mentőcsapat beszüntette a kutatást és visszatérőben van Terszkol településre. Péntek este és szombaton viharjelzés van érvényben. A légköri front elhaladása után döntenek arról, újrakezdjék-e a kutatást.

Négy lengyel alpinista még szerdán zuhant jéghasadékba az 5641 méteres csúcstól nyugatra fekvő Usba-gleccseren, az orosz-grúz határ közelében. Kettejüknek sikerült kimászniuk és segítséget hívniuk. A mentőalakulat péntek reggel újrakezdte a kutatást, de jelzéseikre és kiabálásukra nem kaptak választ, és nem találták meg a keresett jéghasadékot sem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?