Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem magyar fogyasztókhoz került volna az elfogott kokain

MTI
2005.08.19. 21:34
A Nemzeti Nyomozó Iroda információi szerint feltehetően nem Magyarországon értékesítették volna azt a csaknem fél tonna kokaint, amelynek Európába való csempészésével kapcsolatban egy magyar nőt is elfogtak. A fél tonnányi kábítószert fagyasztott halakba rejtve szállították hajóval Argentínából Európába. A Nemzeti Nyomozó Iroda, és több más ország kábítószer elleni nyomozóinak információi alapján a hajót belga vámosok vizsgálták át az antwerpeni kikötőben.

Időközben a holland hatóságoknak adott információk alapján a holland rendőrség egy magyar nőt és három holland férfit vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban. A hajó feltehetően Magyarországra tartott, de az NNI munkatársai szerint nem itthon, hanem Európa más országaiban értékesítették volna a drogot. A félmilliárd forint értékű szállítmány szervezését, irányítását azonban Magyarországról végezte egy bűnözői csoport.