Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kitelepítések a belvizek miatt

MTI
2005.08.20. 14:15

Nyolcszázötven lakóépület károsodott, százmilliós nagyságrendű kár keletkezett a belvíz miatt. Összesen 1.700 lakóingatlant ért el a víz, körülbelül a fele, 850 károsodott kisebb-nagyobb mértékben. Van köztük, amelyik életveszélyessé, lakhatatlanná vált, de van, ahol a károk eltüntetéséhez elegendő egy tisztasági festés.

Összesen 37 személyt kellett kitelepíteni két megyében, 28-at Békésben, 9-et Borsodban. A legtöbb kitelepített, 12 Mezőberény településen volt. A károk összesítése még zajlik, végleges számot feltehetően jövő hét első felében lehet mondani, de az már valószínűsíthető, hogy a nagyságrendje 100 milliós.

Jelenleg 1-es, 2-es belvízvédelmi készültség van Békés, Szolnok és Hajdú-Bihar megyében, még szivattyúzzák a belvizet Békésben és Borsodban, Hajdú-Biharban és Szolnok megyében azonban már a terület fertőtlenítése és a lakosság járványok megelőzését szolgáló oltása zajlik.