Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elsüllyedt egy kishajó a Dunán

MTI
2005.08.20. 20:43

Felborult és elsüllyedt egy kishajó a Dunán a Parlament előtt szombat délután, a vízbe esett négy embert sikerült kimenteni - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Szabálytalan kikötés és a Duna magas vízállása miatt süllyedt el a kisgéphajó. A baleset során három felnőtt és egy kilencéves kislány a vízbe esett, de a vízi rendezvényt biztosító hajókról kimentették őket - tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese.

A baleset során személyi sérülés nem történt, a kislányt és édesanyját megfigyelésre a mentők kórházba szállították. Az elsüllyedt hajót egyelőre nem találják, vasárnap tovább keresik a búvárok.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága a kisgéphajót vezető 38 éves férfi ellen vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?