Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Újabb földrengés Japánban

MTI
2005.08.21. 09:02
Alig néhány nappal az augusztus 16-i földrengés után újabb, ezúttal kisebb erejű földmozgás rázta meg Japán északi részét helyi idő szerint vasárnap kora délelőtt. Károkról, illetve sebesülésekről az NHK állami televízió nem tett említést. A Richter-skálához igazított japán mérések szerint a földrengés 5-ös erősségű volt, elsősorban Nigata tartományban észlelték, s meglehetősen hosszú ideig tartott. Szökőárriadót a hatóságok ezúttal nem rendeltek el. A tartományban lévő Kasivazaki városában lévő atomerőmű működésében semmilyen rendellenességet nem észleltek. Áramkimaradás miatt rövid időre leállt a szupersebességű gyorsvasút, de néhány perc múlva felújította működését.

Az elmúlt hónapokban szokatlanul erős szeizmikus tevékenység volt érezhető a földrengések által amúgy is rendkívül gyakran sújtotta Japánban. Július 24-én 6-os erősségű földrengés rázta meg Tokiót, többen könnyebben megsebesültek és anyagi károk is keletkeztek. Augusztus 16-án a Richter-skála szerinti 7,2-es erejű földrengés volt a szigetország északi részében, s akkor több mint ötven ember sebesült meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?