Gizella
9 °C
14 °C

A honvédség is segít a kisiklott tehervonat mentésében

MTI
2005.08.23. 21:35

A Magyar Honvédség is részt vesz a Veszprém és Herend között kisiklott MÁV tehervonat mentésében - közölte kedden a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főosztálya az MTI-vel. A minisztérium közleménye szerint kedden, a késő esti órákban egy VT-72 típusú harckocsi vontatóval kísérlik meg elhárítani a kialakult vasúti válsághelyzetet.

Havril András vezérezredes, vezérkari főnök a MÁV vasútbiztonsági főosztály vezetőjének külön kérésére határozott arról, hogy a hétfőn hajnalban Veszprém és Herend között az esőzés miatt kisiklott szerelvényeket katonai segítséggel próbálják meg eltávolítani a sínekről.

Magyar Honvédség tatai Hunyadi Mátyás harckocsi zászlóaljától a kedd esti órákban indul útnak egy VT-72 típusú harckocsi vontató, amelytől azt remélik, hogy a kialakult vasúti válsághelyzetet - több helyi érdekeltségű járat szüneteltetése mellett két InterCity járat sem közlekedik - elhárítja - olvasható a minisztérium tájékoztatójában.

Tíz vaslemezzel rakott teherkocsi hétfőn hajnalban siklott, amikor a szerelvény egy megsüllyedt pályaszakaszra futott. A baleset óta Veszprém és Herend között vonatpótló autóbuszok szállítják a helyi járatok utasait.