Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A honvédség is segít a kisiklott tehervonat mentésében

MTI
2005.08.23. 21:35

A Magyar Honvédség is részt vesz a Veszprém és Herend között kisiklott MÁV tehervonat mentésében - közölte kedden a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főosztálya az MTI-vel. A minisztérium közleménye szerint kedden, a késő esti órákban egy VT-72 típusú harckocsi vontatóval kísérlik meg elhárítani a kialakult vasúti válsághelyzetet.

Havril András vezérezredes, vezérkari főnök a MÁV vasútbiztonsági főosztály vezetőjének külön kérésére határozott arról, hogy a hétfőn hajnalban Veszprém és Herend között az esőzés miatt kisiklott szerelvényeket katonai segítséggel próbálják meg eltávolítani a sínekről.

Magyar Honvédség tatai Hunyadi Mátyás harckocsi zászlóaljától a kedd esti órákban indul útnak egy VT-72 típusú harckocsi vontató, amelytől azt remélik, hogy a kialakult vasúti válsághelyzetet - több helyi érdekeltségű járat szüneteltetése mellett két InterCity járat sem közlekedik - elhárítja - olvasható a minisztérium tájékoztatójában.

Tíz vaslemezzel rakott teherkocsi hétfőn hajnalban siklott, amikor a szerelvény egy megsüllyedt pályaszakaszra futott. A baleset óta Veszprém és Herend között vonatpótló autóbuszok szállítják a helyi járatok utasait.