Olivér
5 °C
8 °C

Görögországban kigyulladt egy tengeri luxushajó

MTI
2005.08.24. 14:57

Kigyulladt egy tengeri luxushajó több mint kétezer emberrel a fedélzetén szerdán a görögországi Porosz szigete közelében. Nincsenek áldozatai tűznek, amelyet sikerült megfékezni.

#alt#
Costa Classica (Forrás: p-oostcards.nl)

A görög tengeri hajózás minisztériumának szóvivője elmondta: nincs vészhelyzet, a tüzet eloltották és gondoskodtak az utasok megnyugtatásáról. Az olasz zászló alatt közlekedő Costa Classica hajó 1580 utassal és 580 főnyi személyzettel az olaszországi Anconából indult és a görögországi Pireuszba tartott.

A szóvivő elmondása szerint a bajba jutott jármű kapitánya tájékoztatta a görög hatóságokat a történtekről, és hogy a hajó tatján - egyelőre ismeretlen okból - keletkezett tűzet a legénység oltotta el. Egy görög forrás szerint a hajót szakértők vizsgálják át, és ha megfelelőnek találják a továbbhaladásra., akkor kiadják az ahhoz szükséges engedélyt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?