Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbantás az M60-as nyomvonalán

MTI
2005.08.24. 16:34

Az M60-as autóút tervezett nyomvonalán talált, a második világháborúból fennmaradt lövedékeket robbantottak fel katonai tűzszerészek a Baranya megyei Pellérd határában szerdán.

"Hatvan kilogramm össztömegű német és szovjet gyalogsági-, tüzérségi-, harckocsi lőszert, valamint kézigránátot semmisítettünk meg egy agyagbányában. A munka rendben zajlott" - mondta el Baksa Tamás, a robbantást végző katonai egység parancsnoka újságíróknak a helyszínen.

Komjáthy László, a Nemzeti Autópálya Rt. biztonsági igazgatója arról tájékoztatott, hogy a lőszerek a Bóly-Pécs-Szigetvár közötti, M60-as autóút tervezett nyomvonalának mentesítése közben kerültek elő.

A talajvizsgálattal megbízott vállalat alkalmazottai az elmúlt egy hónapban speciális műszerekkel kétmillió négyzetméter területet vizsgáltak át és tettek alkalmassá az építkezéshez. Ezzel az 55 kilométer hosszú nyomvonal fele már bombamentes. Az igazgató beszámolt arról, hogy a tűzszerészeket régészek váltják a helyszínen, az ásatások után megkezdődhet az M60-as autóút kivitelezése.