Olivér
4 °C
8 °C

Nincs több kóla a lengyel iskolákban

MTI
2005.08.25. 11:17

Kivonja az erősen édesített, nagy kalóriatartalmú italokat a lengyelországi iskolákból a világ legnagyobb üdítőital-gyártója, és helyettük gyümölcsleveket és vizet árusít iskolai automatáiban, mivel a lengyel közvélemény aggódik a gyerekek hízása miatt.

A nyári szünet után az iskolába visszatérő gyerekek már nem találnak majd kólát és más hasonló édes italokat az iskolai automatákban - jelentette be Varsóban egészen hivatalosan Agnieszka Krejner, a Coca Cola Lengyelország környezetvédelmi menedzsere.

Krejner azt mondta: a cég önként határozta el az intézkedést, miután figyelemmel kísérte a gyerekek elhízásáról folyó társadalmi vitát. Mindazonáltal figyelmeztetett arra is, hogy ez még nem jelenti egyben azt is, hogy a gyerekek nem jutnak hozzá a kólához és a hasonló, nagy cukortartalmú italokhoz, mert a cég csak a saját ellenőrzése alatt álló automatákért vállalhat felelősséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?