Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cápatámadás áldozata lett egy ausztrál tengerkutató

MTI
2005.08.25. 11:33

A cápa áldozatává vált ausztráliai óceanográfus apja, Davis Stehbens csütörtökön Canberrában tartott sajtóértekezletén állást foglalt a gyilkos állat elpusztítása ellen, hangoztatva, fia nem óhajtaná, hogy levadásszák a cápát. A 23 éves tengerkutató szerdán, a dél-ausztráliai Adelaide üdülőhely közvetlen közelében lett minden valószínűség szerint cápa áldozatává . Egy négy fős kutató csoport két tagja éppen a tengerbe ereszkedett, amikor egyikükhöz nagy testű halat, minden bizonnyal cápát láttak közeledni - számolt be a csoport csónakban maradt két tagja.

Ken Rowland polgármester szerint a cápaveszély nyilván fokozódott az elmúlt években, de a problémát nem oldaná meg, ha vadászatot indítanának az állatok ellen, azok ugyanis élelmet keresve mindig újra megközelítenék a partokat. Ehelyett azt kellene kideríteni, mi okozza a támadások elszaporodását. A feltételezhetően cápa által meggyilkolt tengerkutató felszerelésének csak egy részét találta meg a rendőrség. Állítólag a védett óriás fehércápa egyik egyede volt a támadó.