Jenő
-3 °C
6 °C

Szombat óta nem szállhat fel egy török gép Párizsban

MTI
2005.08.28. 16:20
Üzemanyag-szivárgás és gumiabroncs-problémák miatt szombat óta az egyik párizsi repülőtéren rostokol a Fly Air török légitársaság egy A300-B4 típusú repülőgépe.

A légibusz 160 utassal a fedélzetén indult volna Antalya dél-törökországi üdülőhelyre a Charles de Gaulle repülőtérről. A francia légügyi hatóságok azonban megtagadták tőle a felszállási engedélyt, miután kisebb üzemanyag-szivárgást észleltek a repülőgép bal oldalán. Felfedezték azt is, hogy a gépmadár kerekei közül kettőre hivatalosan nem engedélyezett gumiabroncstípust szereltek.

A légi jármű vasárnap, a második műszaki ellenőrzés után sem szállhatott fel, ezért a Mediades török utazásszervező a párizsi repülőtérre küldte képviselőjét az utasok kártalanítása céljából.

Ugyanennek a légitársaságnak egy Isztambulból Brüsszelbe tartó, A300-típusú Airbusa hajtott végre kényszerleszállást nemrég Ferihegyen, miután a repülőgép műszerei hajtómű-meghibásodást jeleztek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?