Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamis illatszerek a ruhák alatt

2005.08.30. 10:17

Több ezer darab hamis márkajelzésű illatszerre bukkantak a vámosok egy ruhaneműket szállító teherautóban Gyulánál. A békési város határállomásán hétfőn jelentkezett belépésre egy magyar teherautós, aki okmányok szerint Törökországból szállított Magyarországra különféle ruházati és kozmetikai termékeket.

Az intézkedő pénzügyőr azonban tételes vizsgálatot végzett, ennek során a bejelentett árukon kívül 2241 darab, kartondobozokba rejtett, márkavédett kozmetikai terméket talált. Mivel ezekhez a sofőr nem tudta bemutatni a védjegyjogosultak engedélyét, a vámosok a több mint nyolcmillió forint értékű illatszert lefoglalták. Az ügyben áru hamis megjelölése miatt indított eljárást a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozóhivatala, ismeretlen tettes ellen.