Auguszta
-4 °C
2 °C

Üldözés és lövöldözés a fővárosban

MTI
2005.09.05. 22:19

Budapesten hétfő este egy személy súlyosan megsérült miután a rendőrök rálőttek egy autós üldözés során; egy másik személy könnyebben sérült meg, amikor elfogták - közölte a BRFK sajtóügyeletese hétfőn este az MTI-vel.

A bűncselekményben négyen vettek részt Budapest III. kerületében, az üldözés során a Komjádi uszoda környékén a rendőrök rálőttek a menekülőkre, akik közül az egyik súlyos sérülést szenvedett - mondta el Kormos Endre alezredes.

Este 19 óra 30 perckor Budapest III. kerületében egy férfi észlelte, hogy gépkocsijának gumija defektes. Ki akarta cserélni a kereket, mikor egy tört magyarsággal beszélő férfi érdeklődött egy utca iránt. Az illető észrevette, hogy egy másik férfi az autójából ki akarja venni autós táskáját, mire előhúzta a nála lévő gáz riasztófegyvert.

A két férfi menekülni kezdett, egy közelben várakozó amerikai rendszámú személygépkocsiba akartak beszállni, ahol két társuk várakozott. Ez egyiküknek sikerült, a másikat a helyszínre érkező rendőrjárőr elfogta.

A rögtön kiadott körözés alapján az elkövetők gépkocsiját egy másik rendőrjárőr a III. kerületi Bogdáni útnál próbálta megállítani, de az nem állt meg, el akarta ütni a rendőröket. A járőrök többször rálőttek a tovább menekülő gépkocsira.

Az elkövetők kocsija a II. kerületi a Komjádi Béla utcába akart befordulni, amire azonban forgalmi okok miatt nem kerülhetett sor. Az elkövetők kiugrottak a gépkocsiból és a Frankel Leó út felé menekültek, ekkor lőttek rájuk a rendőrök. Egyikük súlyosan megsebesült, egy másik személy elfogása közben szenvedett könnyebb sérülést, harmadik társuk elmenekült.