Földrengés volt az Alpokban: egy személy megsérült

MTI
2005.09.08. 17:31

Közepes erősségű földrengés volt csütörtök délután az Alpokban, a francia-olasz-svájci hármas határ térségében, személyi sérülést csak Franciaországból jelentettek. Franciaországban egészen Lyonig érezni lehetett a Richter-skála szerinti 4,6 erősségű földlökéseket, amelyek számos kőomlást okoztak a Mont Blanc lejtőin és epicentruma a felső-savoyai Thonon-les-Bains közelében volt - közölte a strasbourgi földrengéstani intézet. A földmozgás egyetlen sérült áldozata egy hegymászónő a felső-savoyai Barberine-ben.

A szomszédos Svájc egész területén észlelték a földrengést, a legerősebben az ország délnyugati részén. A Richter-skála szerinti 4,9 erősségű földrengés epicentruma az Alpokban húzódó Balme-hágónál volt a francia-svájci határon, a franciaországi Chamonix és a svájci Martigny települések között - tájékoztatott a svájci földrentéstani intézet.

Ugyanabban az órában a Richter-skála szerinti 4,1 erősségű földrengés rázta meg az észak-olaszországi Aosta-völgyet is a francia határnál. A földlökések epicentrumát Courmayeur és Plampinceux helyiségek közelében, 6000 méteres mélységben határozták meg - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.