Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Piacra dobták a a világ legerősebb sörét

MTI
2005.09.12. 06:38

25,4-es alkoholfokú sört készítettek egy bajorországi sörgyárban, ami azt jelenti, hogy mostantól az ő nedűjük viseli a világ legerősebb sörének büszke címét. "Mindenki felsőfokokban beszélt az egyébként pálinkáspohárban felszolgált italról, aminek az íze valahol a sör és a sherry között határozható meg. Az emberek két-három pohárnál többet nemigen ihatnak belőle, mert kinyúlnak tőle - nyilatkozta Harald Schneider serfőzőmester.

A dél-németországi sörszakember 12 héten át érlelte a nevessé érett nedűt, úgy, hogy annak alkoholfoka kétszerese lett a legerősebb németországi sörnek. A világ legerősebb sörének gyártásáért egy ideje nemes versengés folyik a németek és amerikaiak között. A Boston Beer Company alig egy hónapja jelentette be, hogy Samuel Adam,s Utopias fantázianéven forgalomba hozta a világ legerősebb - 25 fokos - sörfajtáját. A német mester most ha hajszállal is, de megelőzte amerikai kollégáit.

Schneidernek azonban meggyőződése, hogy a versengés folytatódik. "A Boston Beer nyilván felveszi a versenyt. Biztos, hogy az amerikaiaknak van még egy, s más a tarsolyukban." - mondta a német sörszakember.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft