Áramszünet Los Angelesben

MTI
2005.09.12. 23:36

Los Angeles nagy részében szünetelt az áramszolgáltatás helyi idő szerint hétfő délután. Az áramszünet helyi idő szerint röviddel 13:00 (közép-európai idő szerint 20:00) óra után történt, és az elsötétülő közlekedési lámpák miatt jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben. A belvárosi felhőkarcolókban szintén szünetelt az áramszolgáltatás.

A város vezetése vizsgálja az áramszünet okát és mértékét. Catherine Plows rendőrségi szóvivő szerint nem gyanítanak terrorcselekményt az áramszünet mögött. A rendőrséget ugyanakkor teljes készültségbe helyezték.

Az áramszünet azután következett be, hogy az ABC televízió egy videofelvételt sugárzott, amelyen az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy feltételezett tagja terrorcselekményekkel fenyegette meg Los Angelest és az ausztráliai Melbourne-t a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások negyedik évfordulóján.

A meleg napokon szokásos fokozott igénybevétel is okozhat áramszünetet, de Los Angelesben hétfőn nem mértek szokatlanul magas hőmérsékletet.