Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Eltűnt egy szívbeteg négyéves kisfiú Jászberényben

MTI
2005.09.15. 19:23

A szerdán déltájban a jászberényi Lomb utcai házból eltűnt 4 év körüli Bongers Leont 5-10 percre hagyták magára, csak annyi időre, amíg 84 éves dédnagymamája bement a házba, hogy egy cipőt hozzon a kisfiú lábára - mondta a gyermek eltűnésének körülményeiről csütörtökön a nagymama, Berzsenyi Dénesné az MTI-nek.

Miután észrevettük, hogy a kapu nyitva van, hárman, a lányom, a fiam és én azonnal Leon keresésére indultunk, végigjártuk a környéket, lementünk a Zagyva-partra, de nem találtuk - idézte fel a történteket Berzsenyiné, hozzátéve: eredménytelen kutatásuk után értesítették a rendőrséget. A holland származású, Jászberényben már 15 éve magyar férjével élő nagymama elmondta: a magyar-holland állampolgárságú Leon megszülése óta háromszor esett át komoly műtéten. A szívbeteg gyermeket édesanyja egyedül neveli.

A gyermek többek között Tensiumin nevű gyógyszert szed minden reggel és este, ennek bevétele egy szívspecialista orvos véleménye alapján létfontosságú számára. A kisfiú eltűnését bejelentő rendőrségi tájékoztatás kitér arra, hogy Leon betegsége miatt valószínűleg visszahúzódó és fáradékony, idegenekkel nem ismerkedik. Leont csütörtök pirkadattól közel százan keresik.