Elhalasztották Fábry perét a könyvkiadó ellen

MTI
2005.09.20. 14:42

November 28-ra halasztotta el a bíró a Fábry Sándor kontra Noran könyvkiadó pert. Pataki Árpád bíró felkérte a peres feleket, hogy ha vannak bizonyítékaik, szerezzék be azokat és idézzék meg az esetleges tanúkat.

A showman azért perel, mert a Noran könyvkiadó által megjelentetett interjúkötetben a vele készített beszélgetés közzétételéhez nem kérték ki írásban a beleegyezését. Fábry Sándor ezért elégtételre szeretné kötelezni a kiadót. Ügyvédje kezdetben a könyv megsemmisítését indítványozta, ám ettől elállt.

A kiadó ügyvédje teljes mértékben elutasította a vádakat, mivel Fábry állításuk szerint szóban kétszer is beleegyezett az interjú megjelenésébe. Amikor pedig tiltakozott, a könyvet már kinyomtatták és megszervezték a kötetet bemutató sajtótájékoztatót is. A kiadó ügyvédje azt is előadta, hogy az ominózus interjú időközben felkerült a Magyar Rádió honlapjára. Az interjút azóta 1480-an olvasták el, nem is szólva arról, hogy a 250 oldalas 1500 példányban megjelent kötetből mindössze négyet tesz ki a Fábryval készült interjú.