Középiskolásokat gyanúsítanak a rendőrök drogfogyasztással

MTI
2005.09.28. 15:49
Kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt indult eljárás a tabi középiskola 14 tanulója ellen - közölte a rendőrség. "További három személy ellen terjesztés miatt indult eljárás, de a nyomozás érdekeire való tekintettel ennél több felvilágosítást egyelőre nem adhatok" - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az előző napi akcióról.

Bíró Gábor beszámolója szerint a rendőrök ellenőrizték a Rudnay Gyula középiskolában a diákokat, ennek eredményeként szűrték ki a kábítószer-fogyasztással gyanúsítható fiatalokat. A gyanút a gyorsteszt igazolta - mondta a sajtóreferens, majd hozzátette: a fiatalokat kihallgatták, ezen részt vett az iskola gyermek- és ifjúságvédelmi tanára.

A szeptemberi iskolakezdést követően ez a második eset, amikor kábítószer-fogyasztás, illetve -terjesztés gyanúja miatt kell eljárnia a Siófoki Rendőrkapitányságnak. Nemrég egy siófoki középiskolában a takarítónő talált egy fehér porral töltött zacskót, amelyet átadott a rendőrségnek. A porról kiderült, hogy kábítószer.