Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Orvvadászok ellen indult eljárás Baranyában

MTI
2005.10.06. 13:11

Orvvadászattal, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsít a rendőrség két kisszentmártoni férfit, akiknek házában agancsokat, fegyvereket és egyebek mellett lőszereket találtak - mondta el Baranya rendőrfőkapitánya csütörtökön Pécsett. A rendőrség az egy hónappal ezelőtt, a drávaszabolcsi takarékszövetkezetben történt 2,2 millió forint értékű rablás ügyében nyomozott, amikor titkosszolgálati eszközökkel eljutott az 59 éves kisszentmártoni apához és 29 éves fiához - mondta el sajtótájékoztatóján Sárközi Ferenc.

A rendőrfőkapitány beszámolt arról, hogy a házkutatások során 8, összesen 12 millió forint értékű szarvas- és őztrófeát, 2 hangtompítós kispuskát, egy pisztolyt, fegyveralkatrészeket, 256 különböző lőszert és egyebek mellett két ködgránátot foglaltak le. A gyanúsítottak elismerték, hogy orvvadászattal és fegyverek átalakításával, gyűjtésével is foglalkoznak. Az eljárásban kiderült, hogy az apa volt már büntetve hasonló cselekményért.

A rendőrség a fiút őrizetbe vette, apja szabadlábon védekezhet. Tettükért a bíróság 2-8 év közötti szabadságvesztéssel sújthatja őket. Sárközi Ferenc hangsúlyozta: egyelőre vizsgálják, hogy az elkövetők összefüggésbe hozhatók-e a drávaszabolcsi pénzintézet kirablásával.