Ágnes
-1 °C
2 °C

Október 25-én várható másodkfokú ítélet a móri ügyben

MTI
2005.10.11. 11:54

A védőbeszédekkel és az utolsó szóval befejeződött a móri ügy tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán kedden, a másodfokú bíróság október 25-re tűzte ki az határozathozatalt.

Hajdú László ügyvédje védőbeszédében indítványozta, hogy védencét másodfokon is mentsék fel a Mórral kapcsolatos vádpont alól, egy másik erőszakos bűncselekményt pedig enyhébben minősítsenek és így csökkentsék első fokon kiszabott 15 éves szabadságvesztését. Kaiser Ede az utolsó szó jogán annyit mondott: amit elkövetett azt beismerte, Mórhoz viszont semmi köze.

Hajdú László is azt hangsúlyozta az utolsó szó jogán, hogy soha nem járt Móron, semmi köze a bankrabláshoz. A 2002. május 9-i nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás ügyében korábban első fokon Kaiser Edét tényleges életfogytiglanra ítélték, Hajdú László bűnösségét azonban nem mondta ki a Fővárosi Bíróság, csupán más fegyveres rablások miatt ítélte 15 évre. A két vádlott az eljárás során mindvégig következetesen tagadta Mórt, az elsőfokú büntetőper elején ugyanakkor beismertek több más, a vádiratban terhükre rótt erőszakos bűncselekményt.