Kolbászért ölt, 15 évet kapott

MTI
2005.10.11. 13:26

Néhány ezer forintért és kolbászért agyonvert egy 89 éves férfit Mezőberényben Suki János, akit ezért jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla. Az ügyben a másodfokon eljáró tábla kétszer, 2003-ban és 2004-ben is hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasította a megyei bíróságot, megalapozatlanság, illetve eljárási szabálysértés miatt.

A jogerős ítélet szerint az elsőrendű vádlott egy társával 2001. április 16-án este alkoholt fogyasztott egy mezőberényi sörözőben. Miután elfogyott a pénzük, elhatározták, hogy szereznek. Elmentek egy 89 éves, egyedül lakó férfi házához, átmásztak a kerítésen. Rövid József másodrendű vádlott a sértettre kiáltott, míg Suki János berúgta a ház ajtaját , és fejbe ütötte az idős férfit, aki ettől hanyatt esett.

A vádlottak tovább bántalmazták az idős férfit, pénzt, értékeket követeltek tőle. A sértett átadott támadóinak mintegy 50 ezer forintot. Suki János azonban tovább ütlegelte áldozatát, aki a durva bántalmazásba belehalt. A házban Rövid József elvett egy szál kolbászt, 6-7 darab kést, majd a vádlottak távoztak, elosztották a zsákmányt és visszatértek a sörözőbe, ahol záróráig szórakoztak. Az elsőrendű vádlott ezután még egy ismerősével visszament a tetthelyre és a sértett kamrájából elemelt még egy kolbászt.

Suki Jánost mint többszörös visszaesőt tizenöt év fegyházra, társát Rövid Józsefet nyolc év szabadságvesztéssel sújtotta a másodfokú bíróság.